Monday, August 10, 2015

Saya dan Zara! 😄

Daripada 10 orang, 9 orang percaya itu adalah gambar saya. Tapi betul ke itu adalah gambar saya? Lebih 1 orang itu pula anggap gambar itu di ubahsuai atau edit. 

Persepsi! Saya dah alami kejadian yang serupa sejak 2006 atau 2007. Akibatnya saya di tukarkan ke bahagian lain dengan alasan 'gangguan seksual'. Lebih menarik, yang percaya itu pula adalah pegawai atasan peringkat penolong pengarah, penguasa, timbalan pengarah & pengarah sendiri! Padahal selama itu saya bekerja terus 'di bawah hidung' pengurusan tertinggi. 

Bukan rezeki saya! Tak mengapalah jika tiada sebarang pangkat atau apa-apa perhargaan. Saya terima dengan hati yang terbuka. 

Yang mengecewakan saya bukan kerana tak naik pangkat, tapi persepsi dan cakap belakang oleh kawan-kawan. Membabitkan keluarga saya juga. Ada yang anggap saya guna sihir, ada yang cakap saya guna bomoh demi mendapat perhatian dari pegawai atasan dan mereka yang berpengaruh. 

Saya pujuk hati agar tidak mendedahkan siapa atau mereka yang pergunakan saya. Sebab saya percaya, masing-masing ada masalah sendiri.

Saya doakan mereka terus berjaya. Niat saya nak buat kerja. Setakat yang saya mampu sahajalah. Bukan nak berlumba atau mengumpul kekayaan. Tak ada niat nak menunjuk apa pun. Saya suka berkawan. Saya boleh bermesra dengan sesiapa sahaja.

Cuma, kalau bini orang, kalau tunang orang atau kekasih orang tu, saya memang tak akan tegur, komen di facebook, bertanya khabar di whatsapp atau like gambar di instagram atau menghantar video di wechat.

Kalau selisih di pejabat atau di luar, sekadar senyuman dah cukup la kot! 😄

No comments: